První zápas na maltském soustředění si v neděli večer připsali fotbalisté plzeňské Viktorie. V zajímavém duelu s polskou Legií Varšava viktorián dvakrát vedli, nakonec se však oba týmy rozešly smírně po výsledku 2:2.

„Vzhledem k tomu průběhu je to určitě ztráta. Dvakrát jsme zaslouženě vedli a dostali jsme vždy velmi laciné branky. Tenhle zápas jsme měli vyhrát,“ říkal po konečném hvizdu stoper Roman Hubník, který odehrál kompletní porci 90 minut. 

Zkušený stoper věděl, že v soutěžních duelech se defenzivních zaváháních bude muset Viktorka vyvarovat. „Při první brance jsme nepokryli seběhnutého středního záložníka, druhý padl ze standardní situace. V obou případech to soupeř provedl dobře, ale my takové akce musíme zvládnout ubránit.“ 

Celkově však Roman Hubník našel na výkonu týmu také spoustu pozitiv. „V začátku jsme se trošku hledali, ale postupem času se to lepšilo každou minutou. Přidali jsme také potřebnou bojovnost, takže až na obdržené branky můžeme být spokojeni. Věřím, že v dalším duelu bude nᚠvýkon ještě o něco lepší.“ 

Na místě stopera má trenér Krejčí k dispozici tři varianty, všichni fotbalisté dostali šanci také v nedělním zápase. „Tady je konkurence na každém místě, nejen na stoperu. My jsme tři na dvě místa, jsme vyrovnaní a záleží na trenérovi, koho vybere. Chci trenérovi zamotat hlavu, abych se do sestavy dostal, ale pokud to nevyjde, budu makat dát. Hlavní je výsledek týmu,“ uzavřel Roman Hubník ohlédnutí za nedělním zápasem. 

Fotogalerie