23. 10. 2013    U19 - reportáž

Mladíci Viktorie podlehli Bayernu

FC Viktoria Plzeň

UYL / Středa 23. 10. 2013, 15:00 / Städtischesstadion

UYL / Středa 23. 10. 2013, 15:00
Städtischesstadion

FC Bayern Mnichov

4:0

(3:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FC Bayern Mnichov

Husic – Puchegger, Leo, Günzel (65. Pohl), Hingerl – Basta, Ikonomou (65. Simic) – Hägler, Gaudino, Markoutz – Eberwein (71. Seferings)

FC Viktoria Plzeň

Šiman – Medveděv, Brožík, Piroch, Jakirovic (46. Lešek) – Král (64. Polom), Kratochvíl – Šíša, Ruml (79. Glaser), Doležal - Kratochvíl

statistiky

Branky: 11. Markoutz, 25. a 41. Hingerl, 89. Hägler (pen.), ŽK: Piroch, Kratochvíl, Šíša, 2. ŽK=ČK: 83. Piroch, Rozhodčí: Direktorenko (Lotyšsko)

Diváci:

V útulném mládežnickém areálu Bayernu Mnichov odehráli mladíci plzeňské Viktorie třetí utkání nově vzniklé UEFA Youth League. Před zápasem byly oba týmy bez bodu, když si shodně připsaly porážky s vrstevníky Manchesteru City i CSKA Moskva. V boji o premiérový úspěch měly navíc západočeské naděje domácí atmosféru, jejich boj s bavorským soupeřem sledovalo přímo v hledišti několik desítek poctivě fandících fanoušků Viktorie.

Úvodní minuty patřili aktivním Plzeňanům, kteří si připsali střelecký pokus Hrdličky i následný závar po rohovém kopu. Po pěti minutách však převzali iniciativu domácí a brzy byli odměněni úvodní brankou. V jedenácté minutě propadl obranou Plzně centr z pravé strany a útočník Oliver Markoutz neměl sám před gólmanem Šimanem příliš problémů – 1:0. Za přetrvávající herní převahy Mnichovských se urodila také druhá branka utkání. Po střele z pravého křídla vyrazil strážce plzeňské svatyně balon pouze před sebe a Marco Hingerl se z dorážky nemýlil – 2:0. Následně měli plzeňští fotbalisté dvě dobré příležitosti ke snížení, ale se střelou Kratochvíla si Husic v domácí brance poradil a na ideální centr kapitána Šíši těsně nedosáhl Hrdlička. Trest přišel pět minut před koncem prvního dějství, kdy si Hingerl po samostatném průniku připsal svoji druhou branku v utkání 3:0. V úplném závěru úvodního poločasu zahrozili Plzeňané dvěma střelami a dalším závarem po rohovém kopu, ale skóre se již neměnilo.

V druhém poločase se již hráčům Plzně podařilo gólový stroj Bayernu zastavit. Viktoriáni nedávali soupeři tolik prostoru a naopak se sami snažili zkorigovat skóre. Nejaktivnější byl v tomto směru Hrdlička, ale ani jeden z jeho pokusů si cestu mezi tři tyče nenašel. Na druhé straně si několik dobrých zákroků připsal Šiman a fanoušci si tak museli na závěrečnou branku počkat až do předposlední minuty. Kapitán Šíša fauloval v pokutovém území Haglera a sám postižený se z penalty nemýlil – 4:0. V té době již navíc viktoriáni dohrávali o desíti, sedm minut před závěrečným hvizdem musel předčasně pod sprchy po druhé žluté kartě Piroch.

Dorostenci Viktorie si tak ani ve třetím utkání UEFA Youth League body nepřipsali, v následujícím kole je navíc čeká v domácím prostředí právě celek Bayernu Mnichov.