Dalším soupeřem viktoriánů ve FORTUNA:LIZE budou v neděli od 18 hodin České Budějovice. Shrnutí našeho soupeře si prohlédněte v našem předzápasovém preview.

Základní informace

Umístění v minulé sezoně

10. místo, 35 bodů, 7. – 10. místo, skóre 38:60

Změna v kádru Dynama

Odchody: Skovajsa, Kerl, Škoda, Penner, Vais, Lerch

Příchody: Böhm, Sluka, Čmelík, Čermák, Adediran, Suchan, Ondrášek, Nikl, Osmančík, Dejanovič, Jungbauer

Trenér

Trenérem českobudějovického Dynama je Marek Nikl od začátku letošního roku. Debut na lavičce Budějovic zažil 28. ledna, navíc to pro něj byla premiéra v roli hlavního trenéra v české nejvyšší soutěži. Svou profesionální karieru spojil důrazný obránce se dvěma kluby. S Bohemians, které ho fotbalově vychovali, a s německým 1. FC Norimberk, kam před koncem minulého tisíciletí přestoupil. V německé Bundeslize odehrál přes dvě stovky utkání a z pozice obránce dal šestnáct branek. S Norimberkem zažil i pád do druhé ligy, ale současně vítězství v německém poháru v roce 2007. V roce 2007 se vrátil zpátky na Bohemku, kde svou profesionální karieru v roce 2012 uzavřel. V reprezentaci debutoval 28. dubna 1999 v přátelském utkání proti Polsku. Celkově odehrál za národní tým pět zápasů, skórovat se mu nepodařilo.

Marek Nikl se po konci kariéry vrátil zpět do Norimberku, kde působil šest let jako skout německého celku. Poté započal svou trenérskou karieru jako asistent Josefa Csaplara v Příbrami. Po necelých dvou sezonách ale u týmu skončil a přesídlil na lavičku třetiligového Benešova. Odtud zamířil po pár měsících zpět do Příbrami. Od prvního ledna je oficiálním trenérem Dynama České Budějovice.

Zajímavost

Svůj debut v nejvyšší soutěži si v dresu Českých Budějovic odbyl současný brankář Viktorky Jindřich Staněk.

Ligový start

1. FC. Slovácko – SK Dynamo České Budějovice 4:1

SK Dynamo České Budějovice – Slavie Praha 1:3

FC Hradec Králové – SK Dynamo České Budějovice 5:1

Vzájemné zápasy

12.2.2023 Plzeň – Budějovice 2:1

27.8.2022 Budějovice – Plzeň 0:1

19.2.2022 Budějovice – Plzeň 0:1

18.9.2021 Plzeň – Budějovice 2:1

4.4.2021 Plzeň – Budějovice 2:1

Předzápasový rozhovor