Devatenáctka přivezla z Jihlavy bod, sedmnáctka zde zvítězila 2:1. Z úspěchu v Písku se pak radoval dorost U16, osmnáctka na jihu Čech prohrála. Žáci si poradili s Mladou Boleslaví – tým U15 za tři body, tým U14 za dva body. Foto: David Koranda.

Dorost U19

Podruhé za sebou došel duel týmu U19 na penalty. Po remíze 3:3 v základní hrací době, kdy se dvakrát prosadil velice dobře hrající MatyᚠKodýdek a jednou Adam Vrba, vyhrála domácí Vysočina pokutové kopy v poměru 7:6. A to i přesto, že viktoriáni mohli dvakrát rozhodnout.

Jihlava U19 – FCVP U19 4:3pen.
Branky:
3. Crha, 30. Křivánek, 80. Pojezný (pen.) – 24. Vrba, 42. Kodýdek, 61. Kodýdek. Penalty: 7:6.
Sestava: Bleha – Halász, Fišer, Strmiska, Žilák – Ruda – Kodýdek, Kuhajda (73. Gabriel) – Koranda (73. Kronus), Vrba (88. Kotěšovec), Václavík.
Hodnocení trenéra Pavla Fořta: „Jihlava moc gólů nedostává, a i když jsme jí dnes dali tři, tak si paradoxně vezeme jen bod. Začali jsme špatně, po chybě v rozehrávce nám dali krásný gól po dlouhém autu nůžkami. Opět jsme nešli do souboje s hráčem. Pak se nám podařilo vyrovnat, krásná akce, Václavík poslal mezi stopery míč Vrbovi a ten chladnokrevně zakončil. Měli jsme více ze hry, Jihlava spíše čekala na brejky a byla silná v soubojích. Bohužel jsme se zbytečného rohu dostali na 2:1, kdy hráč hlavičkoval na zadní tyči sám, nebyl dostatečně pohlídaný. Kodýdek poté vyrovnal a do poločasu se šlo za stavu 2:2. I nadále jsme byli lepší, nějakých 20 minut jsme soupeře nepustili vůbec k ničemu, kluci měli dobrý pohyb a zaslouženě jsme dali na 3:2. Nejmenší hráč na hřišti Kodýdek dal hlavičkou na přední tyči po centru Halásze gól. Jihlava změnila styl hry, nakopávala dopředu a hrála na dva útočníky. V 80. minutě přišla nešastná situace, nᚠstoper dobře řešil šanci soupeře po propadu obranným skluzem, ale reflexivně při zákroku zvednul nohy a trefil hráče, takže z toho byla nakonec penalta. V penaltách jsme mohli dvakrát rozhodnout, ale vezeme si bohužel jen bod, což je dnes málo. Nebyl jsem spokojen s řešením standardních situací, jinak podali hráči zlepšený výkon a dali tři góly venku, ovšem jen bod je málo.“

TABULKA LIGY ZDE

Dorost U18

Také s dorostem U18 byl o víkendu trenér Pavel Fořt. Viktoria v Písku po brance Roberta Aubrechta z rohu vedla 1:0, ale Jihočeši skóre otočili a radovali se z vítězství 2:1 po dobrém obranném výkonu.

Písek U19 – FCVP U18 2:1
Branky:
35. Sládek (pen.), 49. Kvasnička – 33. Aubrecht.
Sestava: Riedl – Popovič, Ferko, Kraml, Královec – Tesař, Lehký, Taleski – Aubrecht, Kotěšovec (73. Titl), Prokop).
Hodnocení trenéra Pavla Fořta: „Do utkání jsme vstoupili dobře, kombinovali jsme, ale chyběla větší kvalita v zakončení. Písek hrál z bloku a čekal na naše chyby. My se prosadili přímo z rohu, což jsem myslel, že kluky nakopne, ale bohužel přišlo nedorozumění mezi brankářem a stoperem a byla z toho zbytečná penalta. Chyběla nám kvalita v přesnosti přihrávek, bylo znát, že kluci spolu normálně netrénují a jde o smíchaný tým. Ve druhém poločase Písek dobře bránil a do střel nás moc nepouštěl, navíc šel po naší chybě do vedení. Krátce nato jsme měli velkou šanci, možná jsme mohli kopat i penaltu, těžko říci, ale každopádně jsme s tím naložili špatně. Pozitivně mě překvapili kluci z mladšího dorostu U16, u kterých bylo vidět, že mají kvalitu. Naopak mě zklamali starší kluci, kteří by měli ukázat, že patří do svých mužstev U19 nebo juniorky, ale to se nepotvrdilo. Měli by se nad sebou spíše zamyslet, jak ten fotbal vnímají... Čekal jsem od nich určitě více.“

TABULKA LIGY ZDE

Dorost U17

V Jihlavě tříbodově uspěl dorost U17! Po brance Kryštofa Krátkého z penalty vedl po poločase 1:0, v tom druhém Vysočina vyrovnala v 63. minutě. Krátkou dobu poté ale vrátil červenomodrým vedení Adam Kronus a tentokráte jej již Viktoria nepustila.

Jihlava U17 – FCVP U17 1:2
Branky:
63. Vodička – 37. Krátký (pen.), 66. Kronus.
Sestava: Šulc (55. Kubíček) – Renza, Kolerus, Řezníček, Petržílka – Vostárek, Pešek, Novický (71. Tesař) – Krůta, Krátký, Kronus (71. Královec).
Hodnocení trenéra Ondřeje Šimla: „Po většinu zápasu jsme měli více ze hry. Hráli jsme do zatažené a dobře organizované obrany soupeře. My jsme se jí snažili překonat, ale někdy jsme byli zbytečně zbrklí a kombinace se nám úplně nedařila. Když se nám to povedlo, tak soupeř naše akce dokázal na poslední chvíli ubránit. Ve 38. minutě po rychlé akci byl ve vápně faulován Milan Krůta a následnou penaltu proměnil Kryštof Krátký. Ve druhém poločase jsme z mého pohledu zlepšili kombinaci a i díky tomu jsme byli nebezpečnější než v prvním poločase. Místo toho abychom zvýšili na 2:0 v nᚠprospěch, tak soupeř dokázal po brejku vyrovnat na 1:1. O tři minuty déle jsme vstřelili druhý gól, kdy se na lajně uvolnil LukᚠVostárek a Adam Kronus jeho přihrávku nadvakrát doklepl do brány. Do konce zápasu jsme měli ještě dvě šance, ale ani jednu jsme nedokázali proměnit.“

TABULKA LIGY ZDE

Dorost U16

Ze zisku tří bodů se radoval také nejmladší dorost do 16 let. Viktoria v Písku prohrávala od 22. minuty, ale ještě do poločasu díky trefám Hýska a Oravce skóre otočila. Těsné vedení 2:1 udržela až do konce duelu a uspěla potřetí z posledních čtyř ligových zápasů.

Písek U17 – FCVP U16 1:2
Branky:
22. Velek – 34. Hýsek, 38. Oravec.
Sestava: Ivanič – Vanc, Štůla, Vacek, Oravec – Janča, Vobruba, Holík (76. Krůta) – Hýsek, Jedlička (61. Titl), Málek.
Hodnocení trenéra Josefa Parláska: „V Písku jsme podali dobrý výkon. Hráli jsme aktivně, dobře jsme kombinovali a často jsme se dostávali do zakončení. Bohužel právě v zakončení se nám v posledních utkáních nedaří. Těžko dáváme góly, vyložené šance neproměňujeme, navíc spoustu slibně rozehraných útočných akcí nedotáhneme do zakončení buď špatným centrem, či přihrávkou, nebo špatně načasovaným náběhem.“

TABULKA LIGY ZDE

Žáci U15

Patnáctka i podruhé v sezoně porazila Mladou Boleslav o gól. Na hřišti 33. základní školy padla jediná branka, kterou v 19. minutě vstřelil viktorián Adam Štauber.

FCVP U15 – Mladá Boleslav U15 1:0
Branka:
19. Štauber.
Sestava: Kunesch – Prokop, Vach, T. Keltyčka, Rádl – Secký, Pracht – Doubek – I. Vonásek (45. J. Vonásek), Štauber (65. Čeliš), Kule (52. Rajtmajer).
Hodnocení trenéra Štěpána Havránka: „Utkání mělo oboustranné nasazení. Byli jsme lepší v kombinaci, v přechodu do útoku a rychleji jsme reagovali na míč. Opticky jsme byli lepší a soupeře jsme dostávali více pod tlak. Rozhodující moment jsme si nechali na konec prvního poločasu, když se po odražené střele Prachta prosadil Adam Štauber. Ve druhém poločase soupeř zvýšil svoji aktivitu v napadání a my jsme mohli přidat další branky po hezkých přímočarých akcích. Tým zaslouží pochvalu za předvedený výkon.“

TABULKA LIGY ZDE

Žáci U14

Čtrnáctka pokračuje v boji o první místo tabulky, Mladou Boleslav porazila na domácím hřišti 4:3 na penalty. Dvakrát skóroval Pavel Gaszczyk, jednu branku vstřelil TadeᚠSoběhart. Viktoria v zápase bohužel ztratila vedení 2:0 a 3:2.

FCVP U14 – Mladá Boleslav U14 4:3pen.
Branky:
13. Gaszczyk, 29. Soběhart, 59. Gaszczyk – 38. Buryán, 51. Švejnoha, 64. Buryán. Penalty: 4:3.
Sestava: Krištofovič – Červený (36. Šot), Houdek, Tůša, Si. Horváth (36. Němec) – Gadač (36. Novák) – Vilímek (36. Dvořák), Gaszczyk, Se. Horváth, Soběhart – Hašek.
Hodnocení trenéra Martina Vísnera: „Do utkání jsme vstoupili dobře, kdy se nám dařilo postupnou kombinací dostávat z rozehrávky od brankáře. V utkání se také zlepšila spolupráce středových hráčů, avšak chtěli bychom ještě zapracovat na doplnění hráčů do pokutového území soupeře ve větším počtu. Druhý poločas jsme nezačali příliš dobře, kdy jsme dovolili soupeři srovnat z našich individuálních chyb, poté však již kluci opět zvýšili tempo a do poslední vteřiny bojovali o výhru. Utkání tak dospělo do penaltového rozstřelu, kde jsme byli tentokrát úspěšnější.“

TABULKA LIGY ZDE