12. 10. 2023    Zápas

Souboj Viktorií vyzněl jednoznačně pro tu plzeňskou, Plzeň vyhrála 10:0

FC Viktoria Plzeň

3. kolo / Čtvrtek 12. 10. 2023, 16:00 /

3. kolo / Čtvrtek 12. 10. 2023, 16:00

FC Viktoria Mariánské Lázně

0:10

(0:3)

FC Viktoria Plzeň

10. Sýkora (pen.)
31. Vydra
35. Traoré
56. Vydra
63. Vydra
66. Vlkanova
70. Traoré
81. Kopic
74. Traoré
89. Kopic

sestavy

FC Viktoria Mariánské Lázně

Hinterholzinger – Šimek, Dvořák, Cinkanić, Brož (62. Renza), Štůla, D. Skopový (46. Hošek), Pěček (62. Buršík), Drahorád (C), Kapolka (54. Peška), Holub (54. M. Skopový).

FC Viktoria Plzeň

vrdoň – Řezník (C), Hranáč, Jemelka, Holík – Mosquera (70. Cadu), Traoré, Vlkanova (71. Šulc), Sýkora (71. Bucha) – Kliment (71. Chorý), Vydra (75. Kopic) .

statistiky

Branky: 10. Sýkora (pen.), 31. Vydra, 35. Traoré, 56. Vydra, 63. Vydra, 66. Vlkanova, 70. Traoré, 74. Traoré, 81. Kopic, 89. Kopic

ŽK: 61. Drahorád

Rozhodčí: Ulrich – Vyhnanovský, Hádek

Diváci: 2 721

Ve třetím kole MOL Cupu zvítězila Viktoria Plzeň nad Viktorií Mariánské Lázně 10:0.

První šance zápasu přišla ve čtvrté minutě, když se do vápna prodral Honza Kliment. Na brankáře Hinterholzingera ale nevyzrál. V deváté minutě byl ve vápně faulován Jhon Mosquera a viktoriáni, ti plzeňští, kopali penaltu. Míč si postavil Jan Sýkora, který pokutový kop následně proměnil a poslal Plzeň do vedení. O sedm minut později se dostal do šance znovu Jan Sýkora, ale jeho střela skončila nad brankou.

Několik šancí si vytvořil v prvním poločase Matěj Vydra, ale ani jedna z prvních dvou v brance neskončila. Do třetice se ale dočkal. Po přihrávce od Honzy Kliment uklízel balon do prázdné branky a zvyšoval na 2:0.

Čtyři minuty na to se rozvlnila branka mariánskolázeňských potřetí. Do balonu se opřel Ibrahim Traoré a krásnou ranou překonal Hinterholzingera. Marián Tvrdoň v prvním poločase žádnou práci neměl. Viktoria Plzeň tak po prvním poločase vedla 3:0.

První šanci druhých čtyřiceti pěti minut měli hostující viktoriáni. Ibrahim Traoré to zkusil z dálky. Jeho střelu ve vápně tečoval Adam Vlkanova, ale domácí brankář byl připravený. Tři minuty na to se viktoriáni radovali po čtvrté. Adam Vlkanova předložil balon ve vápně Matěji Vydrovi, který se trefil podruhé v zápase.

V šedesáté druhé minutě zkompletoval Matěj Vydra hattrick. Do úniku ho vyslal Ibrahim Traoré a Vydra nabídnutou příležitost neodmítl. Brankáře Hinterholzingera obstřelil a mohl slavit svou třetí branku v zápase.

Čtyři minuty na to protancoval vápnem Adam Vlkanova a uklidil balon k levé tyči. V sedmdesáté minutě se rozvlnila sí domácích po sedmé. Libor Holík ve skluzu stihl posunout balon až na Ibrahima Traorého, který se nemýlil a poslat balon do branky. V sedmdesáté čtvrté minutě pečetil hattrick i Ibrahim Traoré, který poslal akrobatickým zakončením balon do sítě. 8:0.

Deset minut před koncem se prosadil střídající Honza Kopic, který dorazil do odkryté branky střelu Pavla Šulce. Desátou branku nevstřelil nikdo jiný než znovu hráč s číslem deset Honza Kopic. Viktoriáni tak v Mariánských Lázních zvítězili 10:0.