10. 12. 2023    Zápas

Viktoria smetla Dynamo bůrem

FC Viktoria Plzeň
18. Jirka (pen)
22. Kliment
55. Hranáč
85. Mosquera
90. Bucha

18. kolo / Neděle 10. 12. 2023, 15:00 / Doosan Arena

18. kolo / Neděle 10. 12. 2023, 15:00
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

5:0

(2:0)

SK Dynamo České Budějovice

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Hejda (C), Hranáč, Dweh – Kopic (88. Hašek), Kalvach (83. Paluska), Bucha, Cadu – Jirka (83. Mosquera), M. Vydra (62. Sýkora) – Kliment (88. Holík)

SK Dynamo České Budějovice

Šípoš – Sladký (72. Skalák), L. Havel (C), Králik, Trummer – Hubínek (65. Čermák) – Šigut (65. Osmančík), Suchan, P. Hellebrand, Alli – Adediran (72. Ondrášek)

statistiky

Branky: 18. Jirka (pen), 22. Kliment, 55. Hranáč, 85. Mosquera, 90. Bucha

ŽK: 51. Hejda, 90. Mosquera

Rozhodčí: Petřík – Nádvorník, Dobrovolný

Střely na bránu: 13 - 5

Střely mimo: 4 - 3

Rohy: 6 - 9

Ofsajdy: 0 - 2

Fauly: 11 - 4

Diváci: 5231

Viktoria Plzeň se dnes naposledy ve FORTUNA:LIZE představila v Doosan Areně, kde přivítala České Budějovice.

První příležitost si vypracovala Viktoria už ve čtvrté minutě. Střela Jana Klimenta byla ale nakonec zblokována. V deváté minutě po rohovém kopu hostů se do rychlého protiútoku dostala trojice Jirka-Bucha-Hranáč. Pavel Bucha posunul míč na Robina Hranáče, toho ale zastavil hostující Šípoš. Po čtvrt hodině hry bylo zahráno rukou v pokutovém území Českých Budějovic a byla odpískána penalta. Její zahrávání si vzal na starosti Erik Jirka, který s přehledem proměnil.

Ve dvacáté druhé minutě bylo v Doosan Areně ještě veseleji. Sampson Dweh poslal dlouhý míč na Jana Klimenta, který vystřelil míč k pravé tyči a zvýšil vedení na 2:0. Dvacátá sedmá minuta přinesla šanci Matěje Vydry, který ale střílel nad branku. Za devět minut se dostal znovu do šance Matěj Vydra. Jan Kopic poslal přihrávku na plzeňského útočníka, který nakonec minul o pár centimetrů. Po chvíli měl dvě příležitosti Pavel Bucha, přibližně ze značky pokutového kopu brankáře hostů bohužel nepřekonal.

Vzápětí se vytáhl skvělým zákrokem Jindřich Staněk po střele Trummera. První poločas skončil výsledkem 2:0 pro Viktorii.

Po deseti minutách druhého dějství se znovu slavilo. LukᚠKalvach vyslal od rohového kopu centr na Lukáše Hejdu, ten hlavičkoval přímo na nohu Robina Hranáče, který uklidil míč do branky. V 67. minutě byl v obrovské příležitosti Jan Kopic, toho vychytal brankář Šípoš. Osm minut před koncem utkání vyslal střelu hostující Hellebrand těsně kolem tyče Jindřicha Staňka. Chvíli na to dostal skvělý pas do pokutového území Jhon Mosquera, který nikým nehlídaný zvýšil na rozdíl čtyř branek.

V samém závěru utkání vyrazili červenomodří do protiútoku. Jhon Mosquera poslal centr do vápna, kde odrazil míč jeden z obránců přímo na Pavla Buchu, který vystřelil a přidal pátou branku Plzně. Viktoriáni porazili na domácí půdě Dynamo České Budějovice 5:0.

Související články

×
Dnes v 15:00 | FORTUNA:LIGA 2023/2024
FC Viktoria Plzeň
FK Teplice