13. 1. 2024    Zápas

Plzeňská Viktoria porazila tu žižkovskou. Prosadil se Vydra a Šulc

FC Viktoria Plzeň
43. Vydra
68. Šulc

Přátelák / Sobota 13. 1. 2024, 11:00 / Stadion Luční

Přátelák / Sobota 13. 1. 2024, 11:00
Stadion Luční

FC Viktoria Plzeň

2:0

(1:0)

FK Viktoria Žižkov

FC Viktoria Plzeň

1. poločas: Jedlička – Hranáč, Paluska, Jemelka – Sýkora (39. Šulc), Červ (C), Kalvach, Cadu – Mosquera, Kliment, Vydra

2. poločas: Jedlička – Hejda, Dweh, Holík – Kopic, Traoré, Souaré, Bucha, Šulc, M. Valenta, Tamm

statistiky

Diváci: 512

Prvním soupeřem Viktorky v přípravě byla její sestra ze Žižkova.

První šanci zápasu si připravili hosté. Střela ze střední vzdálenosti branku netrefila. V osmé minutě se dostal k odraženému balonu v šestnáctce Cadu. Čtvrtečka byl připraven. V devatenácté minutě se protáhl z pravé strany Jan Kliment, který poslal míč na Jhona Mosqueru. Kolumbijský záložník se hlavou gólově neprosadil.

Ve třicáté minutě se znovu ukázal Jhon Mosquera, jeho střela byla nakonec zablokována. Chvíli na to si Plzeňští vytvořili velký závar ve vápně Žižkova. Ani Jhon Mosquera, ani Jan Sýkora obranu hostů nepropálili. V závěru prvního poločasu přišla gólová radost hráčů v červenomodrém. Zpoza vápna vypálil na zadní tyč Matěj Vydra a poslal míč do levého horního rohu branky.

Druhé dějství dnešního zápasu přineslo bitvu bez většího množství šancí. Hned první vážná situace byla gólová. Nejdříve předvedl skvělou individuální akci Jan Kopic, který nahrál na Pavla Šulce na malém vápně. Ten si zpracoval míč a pravačkou prostřelil brankáře Žižkova. Do konce zápasu přišla už pouze jedna nebezpečná situace, a tu si vypracovali hosté. Žižkovští se dostali do rychlého útoku po pravé straně hřiště, následně poslali centr do středu pokutového území. Střela jednoho z útočníků hostů skončila vysoko nad brankou.

Úvodní přípravné utkání zimní přípravy skončilo vítězstvím Plzně nad Žižkovem 2:0.

×
Dnes v 15:00 | FORTUNA:LIGA 2023/2024
FC Viktoria Plzeň
FK Teplice