8. 10. 2023    Zápas

Vydra podruhé za sebou trefil proti Jablonci v Doosan Areně tři body

FC Viktoria Plzeň
22. Jirka (pen.)
38. Mosquera
46. Vydra

11. kolo / Neděle 8. 10. 2023, 18:00 / Doosan Arena

11. kolo / Neděle 8. 10. 2023, 18:00
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

3:2

(2:2)

FK Jablonec

30. Krulich
34. Chramosta

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Staněk (78. Tvrdoň) – Jemelka, Hranáč, Dweh – Jirka, Traoré (64. Chorý), Kalvach (C), Šulc, Mosquera (78. Cadu) – Durosinmi (90+6. Kopic), M. Vydra (64. Bucha)

FK Jablonec

Hanuš – Štěpánek, Tekijaški, Hurtado, Polidar – Kratochvíl, Martinec, Houska (90+3. Alégué), Čanturišvili – Krulich (66. Drchal, 82. Jovović), Chramosta (C)

statistiky

Branky: 22. Jirka (pen.), 38. Mosquera, 46. M. Vydra – 30. Krulich, 34. Chramosta

ŽK: 36. Durosinmi, 40. Mosquera, 90+3. Šulc – 45+1. Látal, 84. Hurtado

Rozhodčí: Berka – Nádvorník, Leška

Střely na bránu: 6 - 2

Střely mimo: 7 - 4

Rohy: 7 - 2

Ofsajdy: 0 - 1

Fauly: 13 - 10

Diváci: 8505

11. kolo FORTUNA:LIGY přineslo další brankové hody. Viktoriáni porazili v Doosan Areně Jablonec 3:2.

Hned ve druhé minutě zahrozili hosté z Jablonce. Po rohovém kopu protečoval balon Miloš Kratochvíl a hlavu do něj strčil Matouš Krulich. Na hlavičkový pokus z bezprostřední blízkosti dokázal reagovat Jindřich Staněk. Následná dorážka Tekijaškiho mířila na tribunu.

Ve dvanácté minutě se k hlavičce po standardní situaci prodral Rafiu Durosinmi. Jeho pokusu ale chyběla razance. Razanci naopak měla rána Pavla Šulce z minuty sedmnácté. Z hranice šestnáctky přiletěla bomba, která protáhla Jana Hanuše. Pokus, ale jablonecký brankář vytáhnul mimo tři tyče.

V jednadvacáté minutě padl k zemi v pokutovém území Jablonce Ibrahim Traore. Houska chtěl ukopnout balon, místo toho urval našeho záložníka a rozhodčí Berka ukázal na pokutový puntík. Exekuce pokutového kopu se ujal Erik Jirka a potřetí v sezoně penaltu bezpečně proměnil.

Poté ale přišla chvíle Jablonce. Nejprve ve třicáté minutě vyrovnal Krulich, kterému předložil balon na hranici pokutového spotu Štěpánek. Čtyři minuty na to se z rychlého kontru prosadil Chramosta. Ve třicáté osmé minutě podal přihlášku do soutěže o gól roku Jhon Mosquera. Ze standardní situace, která se kopala z dobrých pětadvaceti metrů, vymetl šibenici Hanušovy branky, který se jak dlouhý, tak široký snažil balon zastavit, ale marně. Ve čtyřicáté druhé minutě pádil sám na Hanuše Matěj Vydra, ale poslední z obránců ho rozhodil tak, že Matěj nedokázal zakončit.

Minutu na to Vydra sí za Hanušem rozvlnil, ale jeho branku přezkoumal VAR a našel provinění Durosinmiho v pokutovém území. Branka tak uznána nebyla a oba týmy šly do kabin za smírného stavu 2:2.

Výtečný vstup do druhého poločasu předvedli viktoriáni. Hned z prvního dlouhého nákopu po rozehrání poločasu posunul hlavou míč na Matěje Vydru Rafiu Durosinmi a Vydra už věděl, co s balonem. Obstřelem ho poslal za Hanuše a poslal Viktorii do vedení 3:2.

V sedmdesáté čtvrté přišel nepříjemný moment. Jindřich Staněk se srazil s hostujícím Václavem Drchalem a musel hřiště opustit na nosítkách. V osmdesáté druhé minutě se dostal do šance TomᚠChorý. Po centru z pravé strany hlavičkoval mimo. Dvě minuty na to mohl zvýšit náskok viktoriánu Pavel Šulc. Ani na dvakrát ale Hanuše nepřekonal.

Viktoriáni si šancí na zvýšení náskoku připravili dost, ale další branku do sítě Hanuše nepřidali. Naopak v poslední minutě odmítl vyrovnat Tekijaški. Jablonec tak doma porážíme těsně 3:2.

Související články